Pia in’t Veld

Sieradenontwerper Pia in’t Veld​

Een sieraad kent schoonheid en persoonlijke waarde.  Die combinatie maakt sieraden uniek in hun verschijningsvorm. Sieraden geven betekenis aan het leven. Ze markeren momenten, herinneringen. 

Pia int Veld  maakt zo’n 20 jaar sieraden, waarbij zij  door verschillende inspiratiebronnen,   materiaalkeuze en  techniek, ‘iets’  probeert uit t e drukken. Soms thematisch werk, soms een uniek stuk dat op zichzelf staat.

Een scherf, licht, een blad inspireert haar.
Kijken brengt een stroom van associaties op gang. Beelden die langzaam een ontwerp worden. Met regelmaat is een humoristische twist, daar waar het past onderdeel van het sieraad.

Soms is een ontwerp helemaal af en wordt het precies dat zoals ze zich voorneemt; een andere keer groeit het onder  haar vingers tot iets nieuws.

Momenteel volgt Pia de opleiding tot goudsmid in Schoonhoven. Haar behoefte om het ambacht  nog beter te beheersen geeft haar veel voldoening en inspiratie.
De afgelopen 30 jaar heeft Pia altijd deelgenomen aan cursussen in creativiteitscentra onder leiding van een goudsmid. Zo heeft zij zich bekwaamd.
Pia heeft haar werkend leven als docent, vertrouwenspersoon  op een hogeschool kort  geleden afgesloten. Dat werk deed ze met een zelfde passie.

Zij geniet van de tijd die ze nu extra heeft voor het vormgeven van sieraden.

Atelierbezoek
Neem gerust contact met haar op, om vrijblijvend in haar atelier rond te kijken. U kunt alleen of met tweeën, drieën  komen. Pia vertelt graag over het maakproces.  U bent vrij om te kijken of  iets aan te schaffen als cadeautje voor een ander, of iets unieks voor uzelf te laten maken. De prijzen variëren van 15 tot 200 euro.  

Workshop
Wilt u zelf een ring maken onder begeleiding? Dat kan. 
Dagworkshop:  Zilveren ring maken. 
55 euro per persoon  incl. lunch en materiaal, plaats voor max.  2 personen.
Locatie Atelier: Nijmegen.

U bent van harte welkom.